Crypto-analist Willy Woo legt uit waarom Bitcoin waarschijnlijk geen katastrofische dumping in prijs zal zien.

Met de markt in beweging, twitterde Bitcoin-analist Willy Woo om de cryptogemeenschap gerust te stellen dat hij gelooft dat BTC in de nabije toekomst van alle grote druppels af is.

Na het horen van Willy Woo’s take, stelde een twitteraar een vraag die Woo waardeert.

„Willy heeft u nog steeds hetzelfde vertrouwen in on-chain modellen met zo’n hoge correlatie van BTC-prijs met beursindexen? Wordt de BTC-prijs niet geleid door de aandelenmarkt in de afgelopen maanden ? Blijf bij met goed werk!“

De vraag deed de analist nadenken over de toestand van Bitcoin en hij ontketende een inhoudsvolle draad.

„Dit is een Q op dit moment. Korte antwoord is ja op-ketting is relevant, want wat beleggers ook doen, of het nu dumpt of pompt, om reden A, B of C, dan verschijnt het op-ketting.

Laten we een lange vorm van discussie voeren over dit onderwerp, laten we het „De geschiedenis van de BTC-prijscorrelatie“

noemen.
Woo begon met het verklaren van de oorsprong van de correlatie tussen Bitcoin en de traditionele markten.

„Een paar jaar geleden werd Bitcoin op de markt gebracht als het nieuwe ongecorreleerde activum, dus fondsbeheerders moesten het echt als onderdeel van hun portefeuille hebben anders zouden ze geen portefeuille hebben die voor alle situaties zou worden afgedekt.

BTC was niet gecorreleerd omdat er een firewall was tussen traditionele macro-investeerders en Bitcoiners. Dat wil zeggen dat cypherpunks, tech-heads, leveranciers en gebruikers van illegale drugs, en die-hard libertariërs NIET typisch de jongens zijn die geld verplaatsen in de macromarkten“.

Maar Woo zegt dat een keerpunt was toen de gebroeders Winklevoss probeerden een Bitcoin ETF te lanceren. De poging van de ETF leidde ertoe dat bitcoin als een legitiem investeringsinstrument in het reguliere nieuws werd opgenomen in plaats van als een of ander instrument voor duistere criminelen.

Willy Woo legt uit dat dit het moment is waarop Bitcoin een „risicovolle technologie werd op een pad om de wereld te veranderen,“ in plaats van alleen maar een wild experiment.

Vervolgens beschreef hij hoe de relatie tussen de aandelenmarkten en Bitcoin Loophole zich ontwikkelde door de pandemie en de daaropvolgende lockdowns.

„Dus dan slaat COVID toe, en iedereen loopt het risico. Hoogwaardige spelers en fondsen passen hun modellen en aannames aan; ze verkopen hun risico’s.

BTC dumpt en stelt voor het eerst een hoge correlatie vast met aandelen, en handelaren handelen momenteel naar deze self-fulfilling prophecy.“

Uiteindelijk denkt Willy Woo dat Bitcoin zal groeien tot een punt waarop het risico zal afnemen en Bitcoin zich definitief zal afscheiden van de aandelenmarkt.

„Op een gegeven moment, wanneer Bitcoin groot genoeg wordt (ik zou zeggen boven de $1T), zal het zijn risico-on-factor afwerpen, dan beweegt zijn fundamentele goudachtige eigenschappen naar voren en naar het midden. We krijgen een ontkoppeling van de aandelen.“

Woo denkt duidelijk aan de lange termijn als hij het heeft over het bereiken van een mijlpaal, zoals een biljoen-dollar marktkapitalisatie. Maar er is een verminderd risico nodig voordat veel spelers van de financiële oude school erbij betrokken zullen willen zijn.