Europol: Kriminell aktivitet representerer 1,1% av Bitcoin-bruken

En Europol-rapport har avslørt at bare 1,1% av Bitcoin- bruken er knyttet til kriminell aktivitet, en reduksjon på 94,5% fra 2013. Dette enorme skiftet skyldes fremveksten i Bitcoin Billionaire handel i årene siden den gang, men det er ikke alle gode nyheter – Rapporten sier også at personvernmynter, lommebøker og annen relatert teknologi utgjør en „største trussel“ mot politimyndigheter i Europa, og at nettkriminelle blir smartere i hvordan de håndterer ulovlig ervervet kryptovaluta .

Europol – Cyberkriminelle blir smartere

I den nye rapporten om organisert kriminalitet på internett, kalt Internet Organised Crime Threat Assessment (IOCTA) 2020, uttaler Europol at kryptovalutaer „fortsetter å legge til rette for betaling for ulike former for nettkriminalitet“, med ransomware som den primære metoden, og at gjerningsmenn. av slike forbrytelser har utviklet sin praksis for å bruke personvernorienterte mynter og tjenester for å unndra myndighetene.

Disse “personvernforbedrede myntkombinasjonskonseptene” som Wasabi og Samurai blir stadig mer populære blant illegale kryptovaluta-brukere, til tross for at Chainalysis hevder å være i stand til å spore transaksjoner inn og ut av noen av disse miksetjenestene. Europol bemerker at kryptokurver har blitt „standard betalingsmetode for … ransomware og andre utpressingsordninger“ på grunn av deres „pålitelighet, irreversibilitet av transaksjoner og en opplevd grad av anonymitet“.

Myndigheter over hele verden har prøvd å takle dette fenomenet de siste månedene ved å ansette blockchain-analyseselskaper for å prøve å hjelpe dem med å spore midler sendt ved hjelp av personvernforbedrende teknologi.

Juridisk Bitcoin Bruk Dverger Ulovlig Bruk

Europol-rapporten var imidlertid ikke helt dårlige nyheter for kryptovaluta, da de avslørte at legitim bruk av kryptokurver har vokst til en mye raskere hastighet enn ulovlig bruk:

I 2019 var det overveldende flertallet av bitcoin-transaksjoner knyttet til investerings- og
handelsaktivitet, så til tross for betydelig misbruk tilsvarer kriminell aktivitet bare 1,1% av totale transaksjoner.

I følge Europols egne tall representerer dette et fall på 94,5% fra 2013, da nettsteder som Silk Road var det viktigste tilfellet for kryptovalutaer. Bitcoin-handel er så populær at den dverger ulovlig bruk, noe som talsmenn vil være ekstremt glad for, gitt Bitcoins fortsatte negative oppfatning i den store verden.